Преди седмица Новак Джокович успя да спечели своята четвърта титла от US Open, с което показа, че напредването на възрастта не означава, че смята да забавя темпото.

Колко повече спечели Новак Джокович от Карлос Алкарас

Кой спечели повече тази година - Джокович или Алкарас

Вечна напредвара

До момента сърбинът има спечели впечатляващите 24 трофея от турнири от Големия шлем и със сигурност иска да увеличи тази бройка през следващата година. Освен това, отново успя да се изкачи до върха в ранглистата при мъжете.

Успехите на Новак Джокович са плод на усилията му през годините, но със сигурност заслуга има и неговото семейство, което го подкрепя в най-трудните моменти. Ето защо решихме да обърнем внимание на Йелена Джокович - съпругата на тенисиста.

Двамата се познават още от гимназията, защото са учили в едно училище в Белград. Официално започват да излизат през 2005 г., като след края на гимназията Новак се посвещава на тениса и развитието на кариерата си, докато Йелена продължава образованието си в Милано, пише Men's Health.

Именно това е труден период за двамата, защото тогава Йелена трудно е свързвала двата края, докато Новак е бил млад тенис играч, който все още няма кой знае какви финансови възможности. Ето защо срещите им са били истинско изпитание. "Да се съберем беше почти като научна фантастика", казва в интервю тя според Hello.

След като Йелена завършва висшето си образование, се премества в Монте Карло при половинката си. Там тя започва работа в нефтена компания, но дългите часове, прекарани в офиса, и многото пътувания на Новак Джокович също се оказват проблем за връзката им.

Новак Джокович след успеха на US Open - пречи ли му фактът, че е от Сърбия

Пречи ли му на Новак Джокович, че е сърбин

Ето какво мисли самият той

Тогава двамата решават, че е най-добре тя да напусне работа и да оглави фондацията на Новак Джокович, стремяща се да подпомага деца в Сърбия. През септември 2013 г. Новак предлага брак на половинката си, а през юли 2014 г. двамата официално стават семейство.

Снимка 633917

Източник: GettyImages

Сватбата им се състои в малко градче в Черна гора, а по това време Йелена е бременна с първото им дете - Стефан. През 2017 г. се ражда и дъщеря им Тара. Йелена Джокович е сред най-големите фенове на съпруга си.

Карлос Алкарас и мистериозното хапче, подадено му по време на мач от US Open

Мистериозното хапче, подадено на Алкарас

У феновете се будят съмнения

В интервю за Daily Mail тя дори признава, че понякога се вълнува прекалено много преди мачове и внимава да не пречи с това на подготовката на Новак Джокович.