Като гост в подкаста SmartLess, създаден от популярни личности в актьорския бранш, Ларс Улрих, барабанист на Metallica, разказа редица любопитни моменти от ранната история на групата - от създаването ѝ, до първия голям успех. Но безспорно най-интересен бе моментът, в който той сподели кой всъщност е измислил името "metallica" и как в крайна сметка то се е превърнало в прозвище на бандата.

Whiplash - песента, с която Metallica промени метъл музиката

40 години по-късно - песента, с която Metallica промени метъл музиката

Фен веднъж, фен завинаги

SmartLess се води от актьорите Джейсън Бейтман (Arrested Development), Шон Хейс (Will & Grace) и Уил Арнет (Arrested Development). По време на гостуването на Улрих, Арнет не пропусна да изрази своята голяма фенщина към Metallica и триото се впусна в непринудени шеги около миналото, настоящето и бъдещето на групата.

Наред с останалите спомени, Улрих наблегна на историята как е "откраднал" името от основателя на списание "Metal Mania" Рон Куинтана.

"По онова време, доста преди ерата на интернет, информацията за групите се разменяше между хората, феновете. Затова много от тези, които наистина се интересуваха от музика, правеха свои собствени фензини. Обикновено бяха няколко страници, захванати с телбод, но разказваха за много банди, дори и за такива, за които са чували едва четирима или петима души", обяснява Улрих.

"Рон Куинтана беше мой приятел и искаше да започне такова списание и един ден ме попита дали да го нарече Metal Mania или Metallica. Аз веднага посочих първото", продължава барабанистът, смеейки се, заради очевидния факт, че се е възползвал се от идеалната възможност да вземе обещаващото име за себе си. "За щастие това ми е простено отдавна и Рон все още е добър приятел."

Какво e общото между Дейв Мъстейн от Megadeth и Джеймс Хетфийлд от Metallica

Какво e общото между Дейв Мъстейн от Megadeth и Джеймс Хетфийлд от Metallica

Освен че са част от две велики метъл банди

Куинтана, освен че създава "Metal Mania", е и една от ключовите фигури в ранната метъл сцена в района Bay Area, Сан Франциско - като фен и промоутър. Списанието излиза от август 1981 г. до 1987 г., а година по-късно се превръща в местно телевизионно предаване под името Video Zine, споменавано и като Video Mania. А още в началото на 80-те години той редовно пуска метъл в радио предаването си "Rampage Radio".

Улрих разказа още за младежките си години, когато е бил амбициозен тенисист, за преместването от Дания в САЩ и за това колко важен е компромисът в една група, пише Loudwire.