Кейт Мос е един от първите супермодели, дръзнали да облекат прозрачна рокля за официално събитие. Подобни провокативни визии обаче продължават да са актуални и ефектни и днес и поредното доказателство за това идва от Лила Мос.

Лила Мос и появата й на партито на Valentino по време на Седмицата на модата в Лондон

Дъщерята на Кейт Мос пак е център на внимание

Има си добър учител

Тя прикова погледите на The Fashion Awards в Лондон тази седмица с визия, която очевидно е намигване към една от най-емблематичните за майка ѝ Кейт.

21-годишната Лила Мос е облякла прозрачна рокля, дело на лондонската марка Nensi Dojaka. Едно от първите неща, които правят впечатление, е удивителната прилика на роклята с тази на Кейт Мос от партито на Elite Model Agency Look of the Year през 1993 г.

Сходствата във визиите на майка и дъщеря обаче не свършват дотук. Лила Мос също е избрала да обуе черни сандали на висок ток и да бъде с небрежно прибрана назад коса. По-късно през вечерта моделът е добавила черен блейзър и чанта клъч към тоалета си, пише W Magazine.

Е, по този начин визията определено става малко по-обрана, но пък за сметка на това губи от непринудеността на тази на Кейт Мос отпреди години. Моделът много пъти е казвала в различни интервюта, че изобщо не е имала представа, че роклята ѝ е прозрачна.

"Не знаех, че тази рокля е прозрачна, докато снимките не излязоха на следващия ден във вестника. Светкавиците я направиха да изглежда прозрачна, защото когато излизах, не мислех, че материята е толкова прозрачна. Но очевидно беше", споделя Кейт Мос пред Vogue.

Кейт Мос и Лила Грейс Мос с две появи, с които привлякоха вниманието

Когато всички гледат Кейт Мос и дъщеря ѝ Лила

Два пъти повече сексапил на едно място

Волно или неволно обаче, е факт, че с този предизвикателен тоалет тя дава кураж на много момичета и жени да освободят задръжките в модния си стил. И явно на гребена на това влияние сега е и дъщеря ѝ Лила Мос.