90-те години в света на модата бяха белязани от появата на т.нар. Голяма шестица - шестте велики модела със статут на знаменитости, които оставиха своята незаличима диря в света на модата завинаги. Клаудия Шифър, Наоми Кембъл, Синди Крауфорд, Линда Евангелиста, Ел Макферсън и Кристи Търлингтън станаха представители на ново поколение звезди, които няма да бъдат забравени.

Ненапразно се счита, че те са най-знаменитите и влиятелни модели на всички времена. Както казва и самата Клаудия Шифър, "супермоделите, каквито бяха преди, вече не съществуват".

Ако през 90-те години Джани Версаче популяризира кариерата на Клаудия Шифър и я превърна в икона, заедно с Голямата шестица, то днес тя все още продължава да бъде вдъхновението на творчески директори, като Оливие Рустейн - дизайнер на новите колекции на Balmain.

Това, което ни прави впечатление на нас обаче, е фактът, че моделът сякаш отказва да остарява. 

Клаудия Шифър, Матю Вон и появата им на премиерата на филма King's Man в Лондон

Клаудия Шифър отново блести на червения килим

Плътно до съпруга си

Доказателство са и последните снимки от лятната ваканция на Клаудия Шифър, която самата тя качи в профила си в Instagram. Макар и на 51 години, тя продължава да изглежда все така очарователна със своето детско излъчване и неподправена нежност. 

"Извън офиса", пише моделът под снимките си по бански на плажа. Не закъсняха и реакциите от страна на феновете ѝ, които побързаха да я похвалят за перфектния ѝ външен вид. Да се надяваме, че и ние на нейната възраст ще изглеждаме поне наполовина така добре.