Не знаем какво се е случвало и какво се случва в Холивуд, но напоследък все повече актриси надигат глас и започват открито да говорят за сексизма и въобще колко е трудно за една жена да оцелее там.

Кийра Найтли, секс сцените, мъжете режисьори и при какви условия отново би се снимала гола

Ще видим ли Кийра Найтли отново гола на екран

Твърда позиция

Но явно този проблем излиза далеч от пределите на снимачната площадка, или поне с такова впечатление оставаме от думите на британската актриса Кийра Найтли.

Звездата от "Карибски пирати" вече сподели, че отказва да се снима в голи сцени, не само защото е майка на две дъщери, а защото в кино индустрията се очаква от жените да флиртуват.

В интервю за новия брой на списание Harper's Bazaar обаче Найтли твърди още, че всички жени, които познава, "буквално", са били жертви на сексуален тормоз, и ситуацията е "депресираща", цитират звездата от The Guardian.

Работната среда, колективният интелект, взимането на решения и колко е важно присъствието на жени в екипа

Защо жените са толкова важни за един екип

Ново проучване доказва ролята им за „колективния интелект“

Независимо дали са били подложени на ексхибиционистки прояви, или са били опипвани, заплашвани, че ще им "прережат гърлото" или ще ги "ударят с юмрук", всички представителки на нежния пол около нея, по един или друг начин, са пострадали поне веднъж.