Гала вечерта на Института за костюми на Metropolitan Museum of Art в Ню Йорк по принцип е едно от най-пищнитее и ексцентрични събирания на знаменитости на куп. Някои го смятат за модния еквивалент на Оскарите, други - за бляскав маскарад.

Снимка 546345

Източник: GettyImages

А за подсилването на мнението на вторите допринасят тоалети като този на Ким Кардашиян.

40-годишната милионерка се появи облечена от глава до пети в черно... буквално. Защото дори лицето й беше покрито в черния плат, от който беше ушит останалата част от тоалета й.

Ден след MET Gala тя се почувства длъжна да обясни как точно визията й се връзваше с темата на вечерта In America. "Какво по-американско от това да си облечен в тишърт отгоре до долу", написа тя в Instagram.

Там Кардашиян публикува още няколко снимки от тоалета си, който е дело на Balenciaga. Именно креативният директор на марката - Демна Гваласия, беше мистериозният й придружител на събитието, който също беше покрил цялото си лице.

С Демна Гвасалия

Източник: GettyImages

С Демна Гвасалия

Много хора обаче съзряха в черния тоалет на Ким някакъв символизъм, свързан със случващото се в Афганистан и положението на жените там, които стават все по-"невидими". Кардашиян не коментира да е имала нещо подобно предвид.