Киану Рийвс се слави като един от най-скромните, най-щедрите и най-човечните актьори в Холивуд. Може би и затова е толкова харесван от милиони по света. Феновете оценяват не само добрата му актьорска игра и хубавите филми, в които участва, а и това, че е с огромно сърце.

Киану Рийвс, "Джон Уик 4" и часовниците Rolex, които е подарил на хора от екипа

Специалният и щедър подарък на Киану Рийвс

Актьорът отново ще спечели интернет

Той се грижи не само за най-близките си, а и често дарява пари на различни благотворителни организации и каузи. Освен това основава фондация за изследване на рака, която подпомага и детски болници. Цялото добро, което прави Киану, обаче е тихо, без излишна медийна врява, точно както трябва да бъде, когато човек иска да помогне, без да си прави излишна реклама.

Киану Рийвс е много потаен, не само що се отнася до благотворителност, но и за всичко, свързано с личния му живот. Той рядко разкрива какво се случва около него, затова и всяка малка подробност, която споделя за себе си, е изключително интересна за феновете му.

Актьорът от "Матрицата" наскоро беше гост в The Late Show със Стивън Колбърт. В малка част от предаването на гостите се задава серия от 15 въпроса, които да "проникнат в душата" на събеседника.

Снимка 484160

Източник: GettyImages

Един от въпросите, отправени към Рийвс, беше да избере една песен, която може да слуша до края на живота си. След като изпъшка и поклати глава няколко пъти, Киану отговори, че това е "Love Will Tear Us Apart" - песента на Joy Division от 1980 г., която беше пусната месец след смъртта на фронтмена Иън Къртис.

Благодарение на водещия разбрахме, че любимият екшън филм на актьора е Rollerball от 1975 г., с участието на Джеймс Каан, най-добрият сандвич за Киану е препечен хрупкав сандвич с фъстъчено масло с мед. Най-страшните животни за него са пък са паяците.

Най-забавният му отговор идва, когато Киану реши да сподели една своя случка как е помолил колегата си Джордж Карлин за автограф.

Снимка 430183

Източник: GettyImages

"Той написа: "Скъпи Киану, майната ти. Винаги съм мислил, че това послание е специално за мен, но след това срещнах някой друг, който каза, че му е написал същото и малко се разочаровах", спомня си с усмивка Рийвс.

Що се отнася до любимия му аромат, Киану признава, че това е миризмата на мотора му Norton Commando от 1974 г., когато двигателят загрее.

"Когато сте покарали доста, маслото в двигателя се загрява и миризмата, която се усеща, е наистина добра", признава актьорът.

Киану Рийвс, премиерата на "Матрицата: Възкресения" и как е почерпил всичките си приятели

Всички обичат Киану

Как актьорът отбеляза премиерата на "Матрицата"

Водещият моли Рийвс да опише остатъка от живота си с пет думи. Киану избира шест и за него това са: надежда, здраве, любов, приятелство, изкуство, мотоциклети.

Колбърт споделя, че този сегмент от предаването с въпросите всъщност е вдъхновен от предишно появяване на Рийвс в шоуто през май 2019 г.  Тогава на въпрос какво се случва, когато умрем, Киану отговоря с думите: "Знам, че ще липсваме на тези, които ни обичат."

Колко е прав и колко е проницателен само. Как да не го харесва човек?!