Херцогинята на Кембридж е известна с това, че винаги изглежда забележително, независимо дали е на официално събитие или просто тренира. А спортът е важна част от ежедневието й, както съвсем наскоро ни доказа и тя самата.

Кейт Мидълтън, отборът по ветроходство на Великобритания и участието на херцогинята в Игрите на Общността на нациите

Кейт Мидълтън каквато не сме я виждали досега

Херцогинята се понамокри

Един от най-любимите спортове на Кейт Мидълтън е тенисът.

От години тя играе непрофесионално, макар да е имала шанса да дели корта с истински професионални по различни благотворителни поводи. Ще го направи съвсем скоро отново с един от най-обичаните тенисисти за всички времена.

Кейт връчва трофей на Федерер на "Уимбълдън" през 2019 г.

Източник: GettyImages

Кейт връчва трофей на Федерер на "Уимбълдън" през 2019 г.

През септември 40-годишната съпруга на принц Уилям ще играе тенис с 41-годишният носител на 20 титли от турнирите на Големия шлем Роджър Федерер. Събират ги отново благотворителните дейности на организациите Action for Children и LTA Foundation.

В събитието, за което още няма точно определена дата, ще участват деца на възраст от 5 до 18 години от източен Лондон, които ще имат привилегията да играят с Федерер и херцогинята. Целта е деца в неравностойно положение да разберат как редовното практикуване на тенис подобрява физическото и психическото им състояние.

Снимка 584601

Източник: GettyImages

На 22 септември пък следва Open Practice Day - благотворително събитие от купата "Лейвър" на твърди кортове, което ще изправи едни срещу други най-добрите тенисисти от Европа срещу най-добрите от останалата част на света.