Кейт Мидълтън дава интервюта достатъчно рядко, за да се превърне всяка нейна медийна изява в истинско събитие. В края на миналата седмица тя участва в подкаста "Щастлива майка, щастливо бебе" и говори откровено за майчинството.

Изявата й мнозина определиха като най-естествената досега, като разговор между приятелки, в който херцогинята показа истинската си същност - позитивна, уверена и борбена.

Мидълтън за пръв път говори за трудностите по време на трите си бременности и за това как медитацията и дихателните упражнения са й помогнали да се справи както със сутрешните неразположения, така и с болката по време на раждането. И тя се оказа фен на самохипнозата, както и Меган Маркъл.

38-годишната майка на три деца определя родителството като най-голямата радост в живота, която е открила след раждането на първото си дете - принц Джордж. Но освен щастие, да си родител е и голяма отговорност. 

Още с момента, в който бебето се появи, започва и чувството за вина, което майката изпитва за своите действия и решения. Тя е усещала огромната отговорност на плещите си заради всичко, което е научила в последните години, но и заради желанието си да има по-различен подход. 

Мидълтън много добре знае, че емоционалното състояние на майката е пряко свързано с това на бебето, особено в първите години. Именно с тази насока се е стараела да работи при всяка нова бременност.

Откакто е майка, херцогинята на Кеймбридж е започнала и все повече да оценява малките неща, които могат да й доставят удоволствие в натовареното ежедневие. Като например запалената камина в един дъждовен ден. И въпреки че израстването и отглеждането на едно дете е сложен процес, именно малките моменти са тези, които имат най-голямо значение, смята тя.

За нея на първо място по важност е качественото време, прекарано с трите й деца. Дори да не правят нещо специално, важното е да са щастливи и да усещат връзката помежду си.

В профила на кралското семейство в Instagram Мидълтън сподели снимка на дъщеря си Шарлот, която мирише цветенце - именно подобни моменти иска да запечатва всеки ден.

Любимо и на Кейт, и на Уилям, и на децата им е да са навън, сред природата, и да се поизцапат както трябва. Самата Мидълтън е имала прекрасно детство, което е запомнила с много безгрижни игри и семейни моменти и иска да подари същото и на своите деца.