Добре знаем, че водата и водните спортове са страхотен начин да се забавляваме, да се разтоварваме от стреса и да поддържаме форма. А когато си имаме и добра компания, те лесно се превръщат в любимо хоби.

Същото е и с доста от известни личности, които си умират да ни показват на какво са способни и какъв купон е да си на гребена на вълната.

А водните спортове предлагат голямо разнообразие, сред което можем да намери най-подходящия за себе си. И докато някои изискват специална екипировка, то за други ни трябва единствено ентусиазъм. Но сега няма да си говорим за себе си, а за известните хора.

Снимка 507202

Източник: iStock

Най-предпочитани сред звездите се оказват плуването, сърфът, падълбордът, карането на джет и гмуркането. Е, не липсват и някои експерименти, които може и да не са особено успешни, но поне разбираш какво е усещането - като да летиш над водата например.

Флайбордът е доста нашумял воден спорт, който не една и две звезди тестваха през последните лета. Устройството, което има силата да те издигне до 22 метра над водата, е създадено преди осем години от французина Франки Запата. Състои се от дъска, специални ботуши и дълъг маркуч. Последният е голямата работа и най-важният компонент, защото именно чрез него и под голямо напрежение се издигаме над водата. Точно като Дрейк.

Нестандартното забавление, наричано още хидролетене, са опитвали още Нина Добрев, Кайли Дженър, Сара Сампайо, Лео ди Каприо и много други. И всички те са правили салта във въздуха (Нина Добрев е майстор), но и всички те неведнъж са падали.

Кои са другите любими водни спортове на звездите и как се забавляват с тях, можем да видим тук.