Всеки, който е имал възможността да се докосне до Световната федерация по кеч (WWE), е дал всичко от себе си, за да остави своя отпечатък в нея.

Кърт Енгъл и формата, в която се намира 51-годишният кечист

Кърт Енгъл - на 51 и в превъзходна форма

Кечистът ни скри шапките

Не на всеки му се получава, разбира се, но Кърт Енгъл със сигурност е от тези, чиито изяви на ринга хората ще помнят поколения наред. 

Той се присъедини към WWE през 1999 г. след като през 1996 г. бе спечелил златен медал по борба от Олимпийските игри. Около въпросния спечелен медал се шумя доста, защото в последствие стана ясно, че Енгъл е бил със счупен врат по време на финалния двубой.

Е, в кеча нещата не толкова истински, колкото в борбата, но той също крие своите рискове и контузии. Самият Кърт Енгъл е говорил през годините открито за контузиите си, но в последното си гостуване в подкаста на Джо Роугън разказа някои наистина плашещи неща.

По време на престоя си в WWE Енгъл е чупил врата си цели четири пъти и винаги е имал проблеми с моторните движения на ръцете си. В резултат на това той твърди, че е увредил нервите на врата си.

Положението е станало наистина сериозно с времето, защото тази контузия и отказът на Кърт Енгъл да спре с борбата и кеча са довели до атрофирането на двете му ръце.

Той твърди, че се е подложил на пет операции, но нито една от тях не е дала кой знае какъв резултат. В момента Кърт Енгъл е далеч от най-добрата си форма, като казва, че е загубил съществена част от силата си.

За капак на всичко твърди, че е изгубил чувствителност в кутретата на ръцете си. Кръвообращението в ръцете му също не е много добро и поради тази причина пръстите му са винаги студени.