Неминуемо е сватбата на Амелия Спенсър да предизвиква голям интерес. Освен кръвната връзка с принцеса Даяна - Амелия е дъщеря на по-малкия й брат Чарлз, любопитство предизвиква и фактът, че до последно не се знаеха никакви детайли.

Амелия Спенсър, Елиза Спенсър и как племенничките на принцеса Даяна участваха в модно ревю

Неочаквана проява от братовчедките на принц Уилям

В какво се замесиха Амелия и Елиза Спенсър

Е, вече е ясно, че сватбата е минала. Тя се е състояла най-вероятно в края на миналата седмица в Южна Африка. "Да се венчая точно тук за мен е много важно", казва 30-годишната Амелия пред Hello. Тя се омъжи за дългогодишния си приятел - 33-годишният модел и фитнес треньор Грег Малет.

Макар подробностите да са оскъдни, изданието съобщава, че церемонията се е състояла на открито в подножието на планина край Кейптаун. Присъствали са близначката на Амелия лейди Елиза, по-голямата им сестра лейди Кити и брат им Самюъл.

Амелия и Грег обявиха, че са сгодени през юли 2020 г., след като от 11 години вече бяха заедно. Предложението на Грег също е направено в Южна Африка.

Грег и Амелия (вляво) с близначката й Елиза и годеникът й Майкъл Люис

Източник: GettyImages

Грег и Амелия (вляво) с близначката й Елиза и годеникът й Майкъл Люис

"Имах голяма розова кутия, в която бях сложил още осем по-малки кутии. Във всяка имаше снимка от нещо, което сме правили за първи път. А в последната имаше бележка, на която пишеше: "Най-важното е, че ще запомниш тази вечер като вечерта, в която съм ти предложил", разказва Малет пред Hello.

Принцеса Шарлот, тиарата на принцеса Даяна и защо ще я наследи дъщерята на Уилям и Кейт

Специалното наследство на принцеса Шарлот

Какво получава от баба си принцеса Даяна

Остава да разберем и повече подробности за сватбената церемония като например с каква рокля се е омъжила лейди Амелия и дали е носила прословутата тиара на рода Спенсър, която вече официално е притежание на принцеса Шарлот.