Не крием, че харесваме Теодора Духовникова - и в киното, и в театъра. Със старта на новия театрален сезон все по-честичко започнахме да надничаме в профила ѝ във Facebook, за да видим дали ще ни зарадва с някоя нова постановка. 

Преди няколко дни обаче се натъкнахме на нещо друго, което успя да привлече вниманието ни, а именно пост, прирдружен с две снимки, на който виждаме как актрисата отбелязва 15 септември, изпращайки на училище по-малката си дъщеря Ема. Теодора и Стефан Духовникови са заедно от почти 20 години и имат две дъщери - Бояна и Ема. 

"На добър час, Ема, в испанската гимназия. На добър час, Бубе, в Рим. Изобщо...учете, момичета! Нищо не е по-важно от това", пише Теодора Духовникова под снимките. Няма как да не ни направи впечатление колко е пораснало "малкото" ѝ момиче и как става все по-голяма красавица. Не можем да се отрече, че е наследила красивите гени на майка си.

В текста към кадрите актрисата уточнява, че никое момиче не е по-секси от умното момиче, както и че никое момиче не е по-респектиращо от онова момиче, което се справя прекрасно и сама, "но е избрала да бъде с теб."

"Никога, никое време досега не е залагало повече на вас, момичета. Никога, никое време досега не е обръщало повече внимание на страховете ви, на мечтите ви, на гнева ви, на правата ви. Ползвайте този шанс умно и с благородство. Благородството е важно в тези времена като земетресения, когато махалото на еманципацията се мята бясно на ляво и на дясно, докато си намери точното място и все още вдига повече пяна и шум, отколкото траен смисъл, но и това ще стане", пише още актрисата в дългия си пост. 

Теодора Духовникова завършва с думите, че само трябва да се учи, защото само тогава няма страшно и има смисъл. Феновете ѝ не пропуснаха да изкажат в коментари възхищението си каккто от начина, по който изглежда Ема, така и от начина, по който пише Теодора.