Трагичният инцидент, случил се преди десет години - на 29 декември, 2013 г., остави най-добрия германски състезател от F1 за всички времена Михаел Шумахер в изключително тежко състояние. Макар и да не се знае много как е той днес, известно е, че все още е в кома и се нуждае от постоянни грижи.

Семейството на Михаел Шумахер завежда дело заради "интервю", направено с изкуствен интелект

На кого е бясна съпругата на Михаел Шумахер

Някои граници не трябва да се преминават

Случилото се буквално опустоши семейството на шампиона. Засегнати са не само съпругата и двете му деца, но и по-малкият му брат Ралф. А братята Шумахер са много близки oт деца. В интервю за Sport1 48-годишният Ралф споделя, че двамата са имали хубаво детство и са прекарвали много време заедно, въпреки шестте си години разлика.

Страстта на братята към състезанията е събудена от преживяванията им на пистата за картинг, където баща им първоначално работи, а впоследствие става собственик.

Може би не толкова известен факт е, че Ралф, подобно на прочутия си брат, също става успешен състезател. Макар и никога да не достига ранга на Михаел, той печели шест от 180-те Гран При състезания, в които участва между 1997 и 2007 г.

Но след трагичния инцидент с по-големия му брат животът за Ралф се променя коренно. Бившият британски пилот Джони Хърбърт, който е и съотборник на Михаел Шумахер, казва пред Grosvenor Sport, че за съвсем кратко време Ралф сякаш "порасна и стана друг човек". И не само заради мъката, която му се налага да изживее, но и заради множеството грижи за семейни въпроси след инцидента.

"Всичко това значително го промени, той стана различен човек", добавя още Хърбърт. "Разбира се, по-улегнал и отговорен. За разлика от времето на активните си състезателни дни, когато беше дори доста неприятен."

Михаел Шумахер, съпругата му Корина и обвиненията на бившия му мениджър Вили Вебер

Каква е истината за Михаел Шумахер

Бившият му мениджър иска семейството да признае

Хърбърт не пропуска да добави също, че е ужасно, че липсва информация за настоящото състояние на Михаел Шумахер. И ако все пак е имало новини през годините, то те никога не са били добри.