След като стана ясно, че холивудският продуцент Харви Уейнстейн е тормозил сексуално не една и две звезди, той беше отстранен от едноименната филмова компания, на която е съосновател заедно с брат си Боб преди 30 години.

Освен че три жени обвиняват кинаджията директно, сред "жертвите" му са още Анджелина Джоли и Гуинет Полтроу, които направиха публични разкрития.

Снимка 317220

Източник: GettyImages

Полтроу споделя пред "Ню Йорк таймс", че при нея се е случило, когато е била на 22 години. Уейнстейн й предложил роля във филма "Ема" по романа на Джейн Остин, но преди началото на снимките, я повикал в хотелската си стая.

Предложил й да влезе в спалнята, за да я масажира, и тя отхвърлила. След това Уейнстейн я предупредил да не разгласява случилото се. "Мислех, че ще ме уволни", спомня си актрисата.

Гуинет Полтроу

Източник: GettyImages

Гуинет Полтроу

Анджелина Джоли призна, че е била тормозена от продуцента в края на 90-те години на миналия век. "Имах изключително негативен опит с Харви Уейнстейн в моята младост, затова реших никога да не работя с него и да предупреждавам другите. Поведението му към жените е неприемливо."

Анджелина Джоли

Източник: GettyImages

Анджелина Джоли

Съпругата на продуцента, която уж твърдо заставаше зад него, въпреки случващото се, промени мнението си и го напусна. И това стана само пет дни след като на бял свят излезе истината за сексуалните прегрешения на мъжа й.

Продуцентът със съпругата си

Източник: GettyImages

Продуцентът със съпругата си

"Сърцето ми се къса заради всички тези жени, които са понесли огромна болка заради непростимите му действия. Избрах да напусна съпруга си. В момента основен приоритет са грижите за малките ни деца", каза в официално изявление 41-годишната Джорджина Чапман.

Тя и 65-годишният Харви Уайнстийн се запознават през 2003 г., сключват брак четири години по-късно, а в момента имат две деца, които са на седем и на четири години, пише eva.bg.

Броят на актрисите, които признават публично за сексуални посегателства и тормоз от страна на топ продуцента, се увеличава с всеки изминал ден.

Пресконференция на Лусия и адвокатката й

Източник: GettyImages

Пресконференция на Лусия и адвокатката й

Освен италианската актриса Азия Ардженто и Лусия Еванс, които продуцентът е изнасилил, и признанията на Анджелина Джоли и Гуинет Полтроу, разкрития за неприлични предложения от кинаджията направиха още Розана Аркет и Мира Сорвино.