Хейли Бийбър не е единствената, вдъхновена от спортно-колежанския стил на принцеса Даяна. Но явно успява да го пресъздаде най-добре от всички.

The Princess, принцеса Даяна и трейлър на документалния филм на НВО

Принцеса Даяна - отново в центъра на вниманието

Какво знаем за документалния филм, посветен на нея

В интервю за септемврийския брой на Harper's BAZAAR моделът разказва как черпи вдъхновение от покойната кралска особа - не само от стила ѝ, но и от начина, по който се представя пред света.

"Тя е била най-впечатляващата жена в света по онова време и за всички времена, и е правила каквото е искала със стила си", казва Бийбър за лейди Ди. "Наистина е изразявала себе си чрез начина си на обличане, въпреки ситуацията, в която се е намирала".

Самата Бийбър намира собствения си вкус за дрехи близък до този на Даяна.

Признава, че въпреки че премяната с различни тоалети е едно от любимите ѝ занимания, понякога това я кара да се чувства тревожна, защото мисли за това как хората ще реагират. "Снимам се толкова много, че имам чувството, че понякога оказвам натиск върху себе си", казва тя и добавя, че това е част от нейния собствен перфекционизъм. "Дори ако просто облека дънки и тениска, искам това да е страхотен чифт дънки и страхотна тениска!"

Въпреки че е в крак с всичко модни тенденции, Хейли редовно се връща към класическите визии. Именно тогава подходът ѝ става педантичен (планира тоалетите си дни или седмици предварително), точно като този на принцеса Даяна.

През 2019 г. Бийбър участва във фотосесия за Vogue Paris, в която отдава почит на принцесата, като се облича с огромен блейзър с бейзболна шапка, суичър с байкър шорти и маратонки с чорапи.

"Цялата заслуга и вдъхновение е за невероятно красивата и стилна принцеса Даяна. Благодаря ти, че остави след себе си такова емблематично модно наследство", написа съпругата на Джъстин Бийбър към публикацията от фотосесията ѝ в Instagram.

#ZaraPinkDress, Марина Ръф, Zara и розовата рокля, която стана хит в TikTok

Розовата рокля, която всички жени искат

Когато TikTok те направи звезда за нула време

Невъзможно е да не признаем, че Хейли успя да се превърне в модна икона по свой собствен начин.