Със свидетелските показания по делото за подслушване срещу Mirror Group Newspapers принц Хари върна спомените за кралския живот и трудностите, свързвани с него. Той направи и редица признания, в които замеси имената на съпругата си Меган, брат си принц Уилям, баща си крал Чарлз и покойната си майка Даяна.

Принц Хари защити принц Уилям - нова порция признания от съдебната зала

Истинската причина за разрива между Хари и Уилям

Херцогът на Съсекс повече не може да мълчи

Една от темите, които бяха засегнати по време на заседанието на база на приложените статии в таблоидите, бе за твърденията, че херцогът на Съсекс е незаконен син на офицера от британската армия Джеймс Хюит. 

Принц Хари за пръв път си позволява да коментира тези слухове, които, както самият той сподели, са му причинили огромна болка през годините. Когато писанията, в които са изразени съмнения за това кой е истинският му баща, излизат, той е едва на 18, като преди шест години е загубил майка си. И тогава тези фабрикувани истории са "много вредни и реални" за него.

Снимка 621762

Източник: GettyImages

Той използва и думи като "обидни", "подли" и "жестоки", за да определи статиите, в които майка му Даяна е обвинявана, че е родила от Хюит. И до днес продължава да се чуди какви точно са мотивите, с които те са написани. Размишлява, че вероятно са искали да го дискредитират, за да го изхвърлят от кралското семейство.

По думите на принц Хари журналистите от таблоидите стигат и много по-далеч, като твърди, че е разбрал за заговор, целящ да откраднат няколко косъма от косата му, за да може да се направи ДНК тест за бащинство. Той обвинява директно авторката Дийн Рузуел, която, според него, много добре е знаела, че няма как Хюит да е негов баща, защото е била запозната с хронологията на връзката му с принцеса Даяна.

По времето, когато е четял статиите, херцогът на Съсекс обаче не е бил запознат с много важната подробност, че майка му е започнала да се среща с офицера едва след като е родила и втория си син. Разбира го чак през 2014 г., но е категоричен, че медиите са били наясно много преди него, цитират го от Page Six.

Снимка 621761

Източник: GettyImages

Принц Хари заявява и че за него е пълна измислица, че съмненията за това кой е баща му идват от "високопоставен кралски източник", защото е напълно наясно колко високи са мерките за сигурност. И цялата тази история е измислена от британските таблоиди, за да го злепоставят, точно както преди това са правели и с покойната му майка.

В съдебната зала за пръв път чухме херцогът на Съсекс да засяга темата за съмненията около това кой е баща му. Но тя присъства и в биографичната му книга "Резервният", която излезе на пазара по-рано тази година. В нея той признава, че крал Чарлз е голям шегаджия и един от коронните му номера е с насмешка да се чуди дали наистина той му е баща.

Принц Хари определя тези изказвания като всичко друго, но не и смешни, особено на фона на циркулиращите твърдения, че е син на майор Джеймс Хюит. А, според него, една от основните причини за съмненията е рижата коса на военния.

Принц Хари в съдa - признанията от поредното дело срещу таблоиди

Кой и как е съсипал живота на принц Хари

Тежки обвинения в съдебната зала

Самият Хюит също публично е отричал възможността да бъде баща на принц Хари. Последният път бе през 2017 г. при участието си в телевизионно предаване.