Гуинет Полтроу обича да е пределно открита за живота си - от това какви кремове ползва през това на какви процедури се подлага до начина, по който възпитава децата си. В интервю за Entertainment Tonight тя обяснява как разговаря с двамата си тийнейджъри за секса.

"Стремя се да съм възможно най-неутрална по темата. Много от информацията, която получи моето поколение за секса, го накара да се чувства зле", казва 49-годишната бивша актриса.

"Окуражавам деца си най-вече да слушат себе си, инстинктите си, да усещат какво е редно и това е да е базата за решенията им." Полтроу допълва, че тийнейджърите и без това рядко биха коментирали темата за секса с родителите си.

"Надявам се в гимназията да имат добро сексуално образование, училището да им обясни всичко за птичките и пчеличките. А аз само да трябва да отговарям на допълнителни въпроси", допълва тя.

Гуинет Полтроу има две деца от бившия си съпруг Крис Мартин от Coldplay - 17-годишната Апъл и 15-годишният Моузес. От днес по Netflix пък е достъпна документалната поредица Sex, Love & Goop, продуцирана и с участието на актрисата.