Хората са си напълно прави, когато казват, че с какъвто се събереш - такъв ставаш. Поредният пример за това е Клеър Баучър, известна повече като Grimes, но най-вече като настоящата половинка на Илон Мъск.

Илон Мъск, Grimes, X Æ A-Xii и снимката на баща и син, за която всички говорят

Илон Мъск показа порасналия си син

Малкият X Æ A-Xii не спира да събира комплименти

Двамата имат син на няколко месеца, но докато милиардерът крои планове за бъдещето на света, тя никак не скучае. Покрай смяната на памперси и храненията на бебето изпълнителката създаде своята нова дигитална изложба, която носи името WarNymph.

Тя включва 10 творби - компютърни изображения с новородено бебе, на някои от които то защитава Марс, а напада Земята, както и кратки видеа. Някои от тях бяха са по едно копие, а други - в стотици.

Уникатите са разпродадоха за броени минути в платформата за крипто изкуство Nifty Gateway, а другите продължават да носят приходи на Grimes. Така за отрицателно време тя успя да натрупа близо шест милиона долара, пише The Verge.

Платформата, използваща блокчейн технология, е все още нов и не особено познат начин за търговия с изкуство, но пък набира все повече популярност. А сега, след успеха на половинката на Мъск там, със сигурност мнозина ще последват примера й.

Процент от печалбата на Grimes ще отиде в подкрепа на организацията Carbon180, която се бори с въглеродния отпечатък върху атмосферата. А вероятно част ще отиде и при нейния брат Мак, който й е помогнал в създаването на всички творби.

Grimes, Lil Uzi Vert и те ли ще са първите хора с имплантиран чип на Neuralink

Първите желаещи за мозъчен чип от Neuralink

Кога ще бъдат извършени първите експерименти

Клеър Баучър се занимава с изкуство отпреди да заживее с Мъск, но явно покрай него се е научила на някоя и друга хитрост, с която да изкарва бързи пари. Не че семейният бюджет се нуждае от нейните милиони, но пък кой би ги отказал...