Годината започна изключително силно за Григор Димитров, като след титлата от Бризбейн българинът успя да достигне и до финал на Open 13 Provence в Марсилия.

Григор Димитров и какво сподели тенисистът за кариерата си пред bTV

Мисли ли Григор Димитров за края на кариерата си

Каква е голямата му мечта в тениса

За съжаление, там най-добрият български тенисист загуби с 2-0 сета от французина Юго Юмбер и не можа да спечели втора титла в рамките само на около месец.

Титлата от Бризбейн, доброто представяне на Australian Open и финалът в Марсилия обаче засега се оказват недостатъчни, за да може Григор Димитров отново да влезе в топ 10 при мъжете.

Според Tennis Majors, българинът остава на 13-то място в световната ранглиста за момента, но пък неговият опонент от финала - Юго Юмбер, бележи изкачване.

След титлата от Open 13 Provence Юмбер ще бъде под номер 18, което е и неговото най-високо класиране към момента. Преди това французинът бе достигал до номер 20. Освен това, той ще е и най-високопоставеният френски тенисист в ATP, изпреварвайки Адриан Манарино.

Григор Димитров на Open 13 Provence - благородният жест към фен с увреждания след мача в Марсилия

Жестът, с който Григор Димтиров трогна всички

Българинът отново е на висота и на корта, и извън него

Още утре Григор Димитров започва участието си в турнира ABN AMRO Open в Ротердам, част от ATP 500, където първият му съперник ще бъде Лоренцо Сонего. При добро представяне българинът има реални шансове за изкачване в ранглистата.