Репутацията, която Гордън Рамзи си е изградил през годините, е на строг, но справедлив ментор. Понякога прекалява с обидите, но в това пък се крие и чарът му. 

Защо съдят Гордън Рамзи

Защо съдят Гордън Рамзи

Ресторант в Ню Орлиънс с обвинения към готвача

В интервю за Entertainment Weekly прословутият готвач споделя и каква според него е най-голямата обида в кухнята. Изненадващото в случая е, че не става въпрос за директна вербална обида, а по-скоро за отношение. 

"Най-лошата обида, която всеки шеф може да чуе е, когато някой в кухнята го излъже", смята Рамзи. Той допълва, че е по-лошо да работиш с човек, който те лъже, отколкото с такъв, който не може да готви. Причината - когато се довериш на този човек ти залагаш репутацията си на него. 

И Рамзи смята, че когато поиска да му бъде издадено някое ястие и го излъжат, че е готово, но той ясно вижда, че това не е така, е най-лошото, което може да се случи. 

Как Гордън Рамзи заобикаля закона

Как Гордън Рамзи заобикаля закона

Страстта към високите скорости си казва думата

В интервюто Гордън Рамзи споделя, че не съжалява за нещата, които е изрекъл в момент на ярост, защото забравя случката веднага. А и не смята, че може и трябва да угоди на всеки.