Любовта кара хората да стават все по-романтични и да измислят какви ли неща, за да изненадат половинката си. И да я накарат да се чувства все по-обичана.

В това число включваме и предложението за брак, което в повечето случаи бива добре планувано. Георги Блажев също е планирал как да предложи брак на половинката си Ива Папазова, но не всичко е минало така, както си го е представял.

От профила на писателя в Instargam разбираме не само, че вече е сгоден мъж, но и как точно е преминало самото предложение. Блажев пише, че всичко за малко да се провали, защото половинката му е щяла да открие пръстена, скрит в раницата му.

И в крайна сметка не е паднал на едно коляно, а на две. И за капак на всичко не е закрепил телефона си достатъчно добре, за да заснеме предложението и той е паднал. "Не мина по план. Но по-хубаво не можеше да мине. Цял живот следвам това пусто сърце и често се съмнявах в GPS-а му. Днес разбрах, че си е наред. Просто ме прекарва през заобиколния път."

От профила в социалната мрежа на автора на "И заживели обидено" разбираме и че той не се възхищава на всички майки по света, а на конкретни. Според него майка е титла и отговорност, която трябва да се защитава всеки ден. "Децата не стават стойностни индивиди ДНК, ген, късмет, нещо свише, а благодарение на упорството, търпението и постоянството на роделите си."

Блажев не се възхищава на майки, които позволяват на децата си да се държат агресивно и невъзпитано. И не го притеснява факта, че може да загуби последователи с тази си позиция, защото "ако мога да преместя света с милиметър в правилната (за мен) посока, ще го направя".