Смъртта на Джордж Флойд определено разбуни духовете в Америка, като в момента темата за расизма е широко обсъждана. На фона на всичко случващо се Габриел Юниън реши да налее още малко масло в огъня. 

Джордж Клуни, Джордж Флойд, Тhe Daily Beast и гневното есе на актьора срещу расизма

Когато Джордж Клуни е много ядосан

Актьорът срещу расизма

Според TMZ, актрисата е завела дело срещу Universal Television, Fremantle Productions и продуцентската компания на Саймън Кауъл - създателят на Х-Factor.

През 2019 г. Юниън беше част от журито на America's Got Talent, но договорът ѝ не беше подновен и тя прекарва в предаването само един сезон. Тогава тя се оплака от работната среда и от расистки шеги.

Преди няколко дни темата отново беше повдигната, защото продукцията най-накрая излезе със становище, което отхвърля твърденията на Юниън.

Дуейн Уейд и откровенията на баскетболиста за трансджендър дъщеря му Зая

Дуейн Уейд откровенно за трансджендър дъщеря си

Баскетболистът е горд баща

Очевидно, сега е решила да съди продуцентите. Според TMZ, актрисата смята, че е била отстранена от шоуто, защото е имала проблем с расистки шеги и с дискриминация на различна сексуална ориентация.

Дуейн Джонсън, Доналд Тръмп и нападките на актьора срещу президента

Как Дуейн Джонсън нападна Доналд Тръмп

Скалата пита: "Къде е нашият лидер?"

В интервю за Variety преди няколко дни Габриел Юниън каза, че целта и е да последва промяна и не само в шоуто, но и в компаниите, които го продицурат.