Хулио Иглесиас ще навърши 80 години на 30 септември. По повод годишнината му в Испания не спират да се правят трибюти към най-известния испански изпълнител на всички времена с повече от 300 милиона продадени записа по света.

Анна Курникова, Енрике Иглесиас и колко са пораснали близнаците им

Ето как изглеждат близнаците на Анна Курникова и Енрике Иглесиас на четири

Времето лети

Преди дни беше пусната и втората серия от документалната поредица за Хулио Иглесиас Lazos de Sangre по програма TVE. Две от децата на Хулио -  Чабели и Хулио Иглесиас - младши участват, за да разкажат най-завладяващите истории от живота на баща си, много от които неизвестни, като момента, в който брат му Енрике крие от баща си Хулио Иглесиас, че ще става певец.

Чабели си спомня как баща му съчетава кариерата си с грижите за трима тийнейджъри, които започват да живеят свой собствен живот. "Бях малко непокорна", посочва дъщерята на певеца. "Хулио се държеше много добре", а Енрике "беше най-големият хулиган", посочва Хулио Хосе Иглесиа - младши.

Дъщерята на Изабел Прейслер уверява, че баща й никога не е предполагал, че едно от децата му ще тръгне по неговите стъпки в света на музиката: "Истината е, че никой от нас не се е замислял за това, защото Енрике го пазеше в тайна до последния момент."

През 1993 г. Енрике Иглесиас, с помощта на бавачката си, решава да опита късмета си в света на музиката, без обаче да каже нито на Хулио Иглесиас, нито на майка си Изабел Прейслер. "Първо Елвира Оливарес - жената, която се грижеше за нас, разбра какво е намислил", разкрива Чабели.

"Тя му заема и парите, защото не беше евтино да отидеш в студио и да записваш песни", добавя брат му Хулио, който си спомня деня, в който Енрике му показва демо на "Si tú te vas" - първият му сингъл и колко огромно впечатление, му прави песента.

И Хулио младши и Чабели са на мнение, че криенето на Енрике се дължи на факта, че не е искал да бъде свързван с баща си. "Мисля, че той искаше да го направи, просто за да покаже, че може да го направи. Той винаги е бил много независим и много трудолюбив", добавя сестра му и признава, че "незнанието беше това, което притесняваше баща ни, това беше най-трудното нещо."

Конфликтът става публичен, когато Енрике Иглесиас признава за отчуждението си от баща си и как двамата прекарват 10 години, без да си говорят. "Скарахме се по телефона. Той ми каза "какво правиш, ти си луд, защо направи това, без да ми кажеш? Все пак аз съм в музиката от толкова много години." Скарахме се, опаковах куфарите си и напуснах дома." , казва певецът на "Bailando".

Анна Курникова, Енрике Иглесиас и семейната снимка, която сподели бившата тенисистка

Най-интимните моменти на Анна Курникова

Семейната снимка, за която всички говорят

Всичките му роднини обаче са много щастливи за невероятния успех на Енрике в САЩ, дори баща му, който според Чабели "се чувства изключително горд от всичките си деца."

"Той обаче е състезател тип и иска да винаги да печели и да бъде първи", посочва тя по отношение на съперничеството, което съществува между баща и син.

"Понякога казваш неща, но дълбоко в себе си не го чувстваш. Не съм сигурен дали баща ми се притесняваше, че Енрике не му казва плановете си, но това, което знам със сигурност е, че баща ми е изключително горд с него и двамата много се обичат."

Енрике Иглесиас на 48

Енрике Иглесиас в 24 факта

Защото някой днес има рожден ден

Десет години след тази случка Енрике и Хулио Иглесиас се срещат отново на концерт в Марбея, когато Енрике сяда сред публиката, за да се наслади на концерта на баща си. Това отбеляза края на предполагаемата им конфронтация, за която толкова много се говори. По думите на някой, който ги познава добре, като Чабели и Хулио младши, сега баща и син изпитват голямо възхищение един към друг.