В началото на годината Blonde определено бе сред филмите, които присъстваха в списъка за гледане на всеки любител на киното.

Ана де Армас, Blonde и картичката до Мерилин Монро, която е оставила на гроба ѝ

Картичката, която Ана де Армас е оставила на гроба на Мерилин Монро

Актрисата разкрива интересни неща от кухнята на Blonde

И защото това е филм за Мерилин Монро, и защото Ана де Армас влиза в главната роля, докато Андрю Доминик режисира. Вече от няколко дни филмът е достъпен за гледане в Netflix и всеки, който го е гледал, може да изкаже мнението си за него.

Е, на Емили Ратайковски не ѝ е нужно да гледа филма, за да има мнение за тематика като цяло. В профила си в TikTok тя публикува видео, в което пояснява, че все още не е гледала Blonde, но чува и чете мнения за него и драматичните и чувствителни сцени в него.

@emrata

So done with the fetishization of female pain and suffering. Bitch Era 2022

original sound - Emrata

Според Емрата, не е никаква изненада, че болката на една жена за пореден път се превръща във фетиш за хората. Моделът смята, че подобни примери има много като изрежда имената на Ейми Уайнхаус и Бритни Спиърс. Както и обсебеността на хората към смъртта на принцеса Даяна и като цяло смъртта на момичета и серийни убийци.

Емили Ратайковски признава, че дори самата тя превръща собствената си болка и страдание в някакъв вид фетиш, защото така изглежда по-готина. Но е твърдо убедена, че иска това да се промени. Смята, че гневът е трудно да бъде превърнат във фетиш, затова предлага всички жени да бъдат по гневни, когато става дума за страданието им.

Брад Пит, Емили Ратайковски и предположенията, че двамата са двойка

Заедно ли са Брад Пит и Емили Ратайковски

Това ли е новата приятелка на актьора

В коментарите Ратайковски дори дава на последователите си хляб за размисъл, препоръчвайки две книги за четене по темата, пише People. Това са есетата на Алис Болин - Dead Girls: Essays on Surviving an American Obsession, и тези на Лесли Джеймисън - Grand Unified Theory of Female Pain.