Неведнъж сме се убеждавали колко добра актриса е Емили Блънт и колко умело влиза в различни образи и роли. Но не сме особено запознати с най-значимата роля в живота ѝ - тази на съпруга и майка.

Емили Блънт, Джон Красински и печеното й пиле, заради което той й предлага брак

Емили Блънт разказва как е съблазнила съпруга си

Поразява го само с едно ястие, по нейните думи

И няма как иначе да е, тъй като актрисата не говори често за личния си живот. Макар да знаем, че от близо 13 години е щастливо омъжена за колегата си Джон Красински, с когото имат две дъщери - Хейзъл (9 г.) и Вайълет (7 г.).

Наскоро Емили решава да приеме предложението на британското издадие на Harper's BAZAAR  за юли/август и да бъде лице от корицата, както и да сподели в обширно интервю неща от професионалния и личния си свят.

40-годишната Блънт разказва за начина, по който децата ѝ приемат кариерата ѝ и факта, че майка им е толкова популярна. "Когато се видя на голям рекламен билборд, имам пълна дисоциация с него. Защото питам децата: "Кой е това?", а те сякаш не никак не се впечатляват. Не казват: "О! Това е мама." Защото най-важното за тях е дали ще мога да ги взема от училище и да ги заведа на плуване", казва Емили.

Актрисата държи и да не е за дълго време далече от тях. Или поне доколкото позволяват служебните ѝ ангажименти. "Защото въпреки че са свикнали с този странен начин на живот, все още им е тежко, когато трябва да тръгна надалеч."

В последната си роля във филма Oppenheimer с режисьор Кристофър Нолан, Емили Блънт играе Кити, съпругата на физика Робърт Опенхаймер, който ръководи прочутия проект "Манхатън" - опитът да се създаде атомна бомба по време на Втората световна война, уточняват от People.

Оскари 2023, Дуейн Джонсън, Емили Блънт и шегите между двамата

Когато Дуейн Джонсън седне в Емили Блънт

Колко ли тежи Скалата

"Ролята е много вълнуваща за мен, защото мога да пресъздам един велик учен, макар ограничен от ерата, в която живее", каза още Емили. "На много от поколенията жени преди мен не им беше позволено да жонглират между кариера и деца. Те винаги е трябвало да изберат, и ако предпочетат кариерата, на тях не се гледа с добро око."

А колкото до въпроса дали би подкрепила децата си, ако решат да тръгнат по нейния път като актриса, Емили е категорична, че трудно би приела подобно решение. "Защото Холивуд е "тежка индустрия" и може да бъде много разочароваща. С хора, които постоянно ти казват да не приемаш нещата лично, но няма как, особено когато те оценяват само по това как изглеждаш."