Всички знаем, че социалните мрежи са нож с две остриета. Колкото и грижливо да изграждаме образа си там и да се опитваме да запазим определена лична информация неприкосновена, никога не знаем какво ще се случи.

Селфи снимките, отражението в очите ни и злоупотребата с лични данни

Защо да внимаваме със селфитата

До какво може да доведат социалните медии

Актрисата Ема Робъртс сама усети на гърба си това. През лятото, след известно време на догадки от страна на медиите, тя официално съобщи, че е бременна в профила си в Instagram чрез няколко снимки с кратък текст "Аз и двете ми любими момчета".

Но тя вероятно нямаше да го направи толкова скоро, ако не се беше наложило. Явно желанието ѝ е било по-дълго време да пази в тайна бременността си и да съобщи, когато тя и приятелят ѝ Гарет Хедлънд са готови за това. 

В шоуто на Джими Кимъл племенницата на Джулия Робъртс разказа защо точно се е стигнало до там.

View this post on Instagram

on

Майката на Ема, Кели Кънингам доскоро дори не е имала смартфон и е седяла настрани от интернет. Самата Ема ѝ подарила такъв и я научила да работи с приложенията. Профилът в Instargam, разбира се, е задължителен, като много бързо последователите ѝ станали хиляди.

По времето, когато всички медии търсят потвърждение за бременността на Ема, някой се сеща да влезе в контакт с майка ѝ и да се представи за приятел на дъщеря ѝ от "Зловеща семейна история".

View this post on Instagram

on

И когато я поздравява за това, че ще става баба, тя благодари и пише, че е много горда, с което на практика потвърждава информацията, която до този момент е само слух. Оказва се, че не приятел на Ема, а някой таблоид я е изиграл.

View this post on Instagram

on

"Беше катастрофа! Майки и Instagram, това е лоша комбинация", казва Робъртс пред Джими Кимъл.

"Блокирах я в един момент. Това беше единственото ми оръжие", продължава през смях Робъртс. "Тя ми изпрати съобщение в 2 часа след полунощ: Кралице, блокира ли ме, въпросителна, тъжно лице ". И аз казах: "Да, блокирах те." И тогава я отблокирах. Това беше война в Instagram с майка ми".

А накрая Ема разбира, че това е една добра история, която да разкаже на бебето.