Съдебните дела между бивши звездни двойки май са нещо съвсем нормално. В последните месеци в такива са завлечени Джони Деп, Наоми Кембъл, ето че сега и Елтън Джон.

Съди го бившата му жена, 67-годишната Ренате Блауел, която беше омъжена за него между 1984 и 1988 г. През юли тази година тя заведе дело, а причината за това е, че е нарушил условията на споразумението им по развода.

Къде е сбъркал Елтън Джон? През 2019 г. излиза първата и единствена официална автобиография на звездата - "Аз: Елтън Джон", преведена и на български (издателство "Прозорец"). Историята от книгата се разказва и на големия екран във филма Rocketman с Тарън Еджъртън като Елтън Джон.

View this post on Instagram

on

През юли тази година бившата му жена заведе дело срещу него за 3 милиона паунда. Причината - според нея, коментарите на Елтън за нея в автобиографията му нарушават условията на споразумението, което са сключили след разделянето им, а това ѝ е причинило психически проблеми.

В иска ѝ пише, че тя е започнала да страда от „повтарящи се кошмари, агорафобия, страх, депресия и безпокойство“. Според приближен до певеца, „Елтън е шокиран и натъжен от твърдението на Ренате, особено след като той само я е похвалил публично. Той винаги е имал много приятни отношения с Ренате, уважава я изключително много и никога не би казал нещо лошо за брака им.", пише Contact Music.

Снимка 496537

Източник: GettyImages

Но според The Sun бившата двойка вече се е съгласила да се опита да уреди случая по друг начин, а именно чрез извънсъдебно споразумение. Адвокатите на Елтън и Ренате имат срок до 13 октомври, за да не се налага намесата на съда, а ако успеят да уредят нещата извън съдебната зала, вероятно няма да бъдат разкривани повече подробности публично.