Принц Филип живя живота си в сянката на своята съпруга Елизабет Втора, но след смъртта му се говори повече от всякога за неговия принос към кралския двор и за всичко, което остави след себе си.

Кейт Мидълтън, погребението на принц Филип и тайното послание на херцогинята на Кеймбридж

Скритото послание на Кейт

Отново точно в целта

Той ще бъде запомнен с десетилетия отдаденост и изпълняване на дълга си докрай. А за кралицата ще остане и най-голямата опора в живота, истинският глава на семейството. Оказва се обаче, херцогът на Единбург е успял да натрупа и значително състояние по време на дългите години вярна служба на короната.

Според финансови експерти, принц Филип е притежавал над 10 милиона паунда (близо 14 милиона долара). Но голяма част от това богатство не е в пари, а в ценни подаръци, които е получавал - най-вече различни произведения на изкуството, както и книги, бижута и медали.

Снимка 526364

Източник: EPA/БГНЕС

Четирите деца и внуците на херцога на Единбург ще наследят част от ценната му колекция, но по-голям процент от нея ще остане за неговата съпруга - кралицата. Картините, които притежава приживе, ще станат част от най-голямата част колекция в света - тази на британското кралско семейство, предава Geo News.

Принц Филип, съпругът на Елизабет Втора и какво не знаем за живота на покойния херцог на Единбург

Принц Филип - живот като на филм

От буйно дете до най-голямата опора на кралицата

Принц Филип има и ценно наследство от своя баща, който е принц на Гърция и Дания. А източници от двореца коментират, че гардеробът му е бил доста по-празен от този на един средностатистически банков служител. И това е поредното доказателство за неговата отдаденост и себеотрицание.