Почитателите на кралското семейство в САЩ тръпнат от вълнение - след часове принцът и принцесата на Уелс ще направят първото си посещения там. Двамата пристигат в Бостън за връчването на наградите Earthshot.

Принц Уилям, Кейт Мидълтън, Earthshot Prize и пристигането на двамата в Бостън, САЩ

Америка в очакване на Уилям и Кейт

Каква ще е програмата им в Бостън

Създадени от принц Уилям, те ще бъдат раздадени на 2 декември вечерта в зала MGM Music Hall. Кейт Мидълтън ще връчи една от тях, а ето кои ще са звездните гости и изпълнители на събитието.

Били Ейлиш заедно с брат си Финиъс ще пеят на сцената пред принца и принцесата. С музикално участие ще се включат и легендата Ани Ленъкс, както и поп дивата Ели Голдинг (тя пя и на сватбеното парти на Уилям и Кейт), и аренби изпълнителките Chloe x Halle.

Сред звездите, които ще връчат част от наградите, са актьорите Рами Малек ("Бохемска рапсодия") и Шайлин Удли ("Големите малки лъжи"), както и комедийната актриса Катрин О'Хара.

Водещи на церемонията ще са водещата на ВВС Клара Амфо и актьорът Даниъл Дей Ким. Принц Уилям също ще се качи на сцената за заключителна реч. Това е първото посещение на принца и Кейт Мидълтън в САЩ след визитата им през 2014 г., но тогава тя беше единствено в Ню Йорк.