Джордж Клуни категорично не продава вилата си на езерото Комо в Италия. 62-годишният актьор разбира за подобни слухове след публикация на Page Six, според които къщата е обявена за продажба. "Оттогава насам всички започнаха да говорят за това - за нещо, което изобщо не е вярно",  казва Клуни пред People.

Амал Клуни и Джордж Клуни отново показват стил във Венеция

Амал и Джордж Клуни отново събраха всички погледи

Какво прави двойката във Венеция

Според The Washington Post, холивудската звезда купува вила "Олеандра" през 2002 г. за приблизително 10 млн. долара. А това е довело до бум на продажбите на недвижими имоти в района, като цените дори са се удвоили.

По-късно Джордж закупува и съседен имот и така се сдобива с "един от най-големите частни домове в областта", както пише пък The Wall Street Journal . Според изданието стойността на вилата с 25 стаи се оценява на повече от 100 млн. долара.

Езерото Комо е специално за актьора в личен план - именно там през 2013 г. той среща за първи път 45-годишната си съпруга Амал. "Веднага помислих си, че е красива, забавна и очевидно много умна", спомня си Джордж. А още на следващата година, двойката сключва брак във Венеция.

През годините звездата е приемал във вилата си и много известни свои приятели. 2004 г. актьорският състав на филма "Бандата на Оушън", в който Клуни играе главна роля, посещава имота. През 2018 г. Дженифър Анистън отсяда там, докато снима комедията "Мистерия на убийството". А две години по-късно там сключват брак Емили Блънт и Джон Красински, по покана на самия Джорд.

Джордж Клуни, Амал Клуни, Льо Вал, Бриньол, наводненията от 2021 г. във Франция и щедрото дарение на актьора

Щедрото дарение на Джордж Клуни

А някои са неблагодарни

Джордж Клуни участва и в редица инициативи в помощ на региона. Особено активен е през лятото на 2021 г. когато имотите са засегнати от проливни дъждове и свлачища. Няколко години по-рано пък създава петиция срещу плановете за изграждане на паркинг и понтонен мост. Тогава актьорът заявява на среща на протестния комитет, че строежът се извършва само защото той живее тук и ако не спре, ще трябва да се премести.

Семейство Клуни има редица имоти по света, включително във Франция, Великобритания и Лос Анджелис.