Джейсън Деруло циментира статута си на поп звезда, след като започна да популяризира песните си в TikTok с прилежащите към тях танци. Едва ли има някой, който да не е виждал поне едно "предизвикателство" по танцуване на неговата "Savage Love".

Джейсън Деруло, Джена Фрумс и новината, че са се разделили

Джейсън Деруло отново е свободен мъж

Само четири месеца след като стана татко

Но ето че сега певецът се захваща с нова дейност, която може да изглежда малко изненадваща и не-секси за феновете му. Деруло отваря верига от автомивки в САЩ. Името им е Rocket Car Wash, а услугата, която предлагат, е необичайна.

"Захванах се с това заради абонамент модела, който наложиха Netflix и Uber", казва Деруло пред ВВС. Автомивките му ще работят с абонамент - плащате такса на месец, срещу която получавате неограничен брой измиване на автомобила си.

"По принцип се описвам като шоумен, но това май ще се промени", допълва той. "Май всъщност съм бизнесмен." И пояснява, че влага парите си в бизнеси, към които лично той има интерес: фитнес фирмата Rumble Boxing, ресторантът Catch LA и риалити шоуто Project Icon.

Алис Ендърс от компанията за анализи Enders Analysis and Media коментира, че много музиканти започват и страничен бизнес като вариант да се подсигурят, ако музикалната им кариера стигне задънена улица.

Точно това се е случило и с Джейсън Деруло през 2019 г., когато договорът му с Warner Bros не е подновен. Благодарение на все още новата тогава социална мрежа TikTok той успява да популяризира музиката си и да се оттласне от дъното, за да се захване и със страничен бизнес.