Родена в Лондон, с косово-албански произход, Дуа Липа живее до 4-годишна възраст в Косово, след което на 15 се връща сама в английската столица. Израства със своите приятелки, които са и нейното семейство. Именно това е една от причините изпълнителката да е така феминистки настроена и да не се опитва да го крие.

В новия брой на Vogue Австралия тя отново засяга темата и заявява, че нейната мисия е да обединява жените чрез своето творчество, да ги кара да се чувстват силни и независими. Самата тя се чувства по-силна и можеща, когато е заобиколена от дами. 

Днес Липа е на върха на славата и е категорична, че никога не си е представяла подобен живот, че всичко това ще се случи на нея и всичко, което прави, ще има подобен ефект върху останалите.

В това число визира и милионите клипчета в TikTok с #dualipachallenge, в които потребителите на социалната мрежа танцуват на нейната песен "Don't stop now".

Отношението на певицата към социалните мрежи обаче е доста полюсно. Тя ги приема най-вече като мястото, където научава имената и вижда лицата на най-верните си фенове. Освен това, има възможност да вижда папарашките снимки, които са й направили, най-вече когато е в компанията на гаджето си Ануар Хадид.

Социалните мрежи обаче могат да са и много токсични и Липа го знае от собствен опит. А детоксът от тях й е помогнал да създаде втория си албум Future Nostalgia такъв, какъвто е. Защото знае, че отношението към жените артисти е по-различно и критиката е по-разрушителна. А тя се надява да успее да промени това.

И изпълнителката, като и много други момичета, е била обект на подигравки от страна на момчетата през ученическите си години. После е изпитвала и сексуален тормоз в една или друга форма и знае, че жените винаги трябва да се нагласят според нечии друг начин на живот.

Дуа Липа, стрийптийз клубовете и за какво феновете на певицата я нападнаха в социалните мрежи

Защо феновете на Дуа Липа се ядосаха, че ходи на стрийптийз

Да би мирно седяло, не би чудо видяло

Тези размисли никак не ни изненадват, защото при всяка удобна възможност да говори публично, Липа засяга темата за равенството между половете в една или друга област на живота. И сама заключва, че е част от феминистичната вълна в музиката, с което може само да се гордее.