Неведнъж се е случвало Доналд и Мелания Тръмп да са на коренно противоположни мнения по един и същ въпрос. Често разногласията в Белия дом достигат далеч извън неговите стени и Първата двойка на САЩ влиза в задочен спор пред света.

Подобен е и последният случай. Американският президент неведнъж заяви, че няма желание да носи защитна маска, и то на фона на непрекъснато увеличаващия се брой заразени и жертви на новия коронавирус в страната. Това бе прието от мнозина като незачитане на идеята за добрия пример, който един държавен глава трябва да дава.

Но господин Тръмп не се трогна от критиките по свой адрес. Явно няма намерение да променя и мнението си. Но на противоположния полюс е неговата съпруга Мелания.

Снимка 475044

Източник: GettyImages

Първата дама призова от профила си в Twitter всички да приемат сериозно носенето на предпазни маски и спазването на социална дистанция, защото COVID-19 е вирус, с който всеки може да се зарази. Така тя застана срещу виждането на своя съпруг за необходимостта от лични предпазни средства.

Доналд Тръмп, Мелания Тръмп и годишнината от сватбата им

Спомени от сватбата на семейство Тръмп

Честита стъклена годишнина

А президентът коментира позицията й при една от публичните си прояви. По думите му, Мелания, както и много други хора, са за носенето на маски и той приема тяхното мнение. Но отново подчерта, че това е просто препоръка. И след като всеки има право на избор, неговият е да не носи, пише CNN.