Катрин Хейгъл и Елън Помпео се срещат за първи път от 13 години насам, за да обсъдят времето, прекарано в сериала "Анатомията на Грей" и последвалата слава. Двете актриси се включват в общо интервю за поредицата "Актьори за актьори" на списание Variety.

Елън Помпео и ще спре ли да играе актрисата от "Анатомията на Грей"

Приключи ли Елън Помпео с актьорството

Отговорът не е еднозначен

По време на откровения разговор Катрин засяга въпроса какво я е накарало да напусне снимачната площадка през 2010 г. Майката на три деца и съпруга на певеца Джош Кели признава още, че работата в сериала я е довела до потенциално заболяване.

"Натискът и напрежението бяха твърде големи за мен. Това породи постоянна тревожност, която не успявах да овладея", казва актрисата. "И ми бяха нужни години, за да се съвзема. Ако оставим стреса твърде дълго, без да го управляваме и без да се справяме с него, той може да бъде изтощителен."

Това води до редица задкулисни драми, породени от факта, че Катрин започва да изразява гласно мнението си за нещата, за които не е съгласна, като например продължителните и изтощителни часове на снимки.

"Бях категорична, че искам да кажа някои неща, но не мислех, че ще получа толкова силна ответна реакция. Дори се почувствах като лош човек, неблагодарен и непрофесионалист. Започнах да се срамувам от себе си. А просто бях объркана", споделя още Хейгъл.

И Катрин така и никога не се е завръщала в сериала след напускането и споделя дори, че не го гледа.

53-годишната Елън пък отбелязва, че още в ранните години, когато "Анатомията на Грей" се превръща в глобален феномен след дебюта си през 2005 г., е имала усещането, че всичко, което прави, е обект на огромно внимание. "Това може би бе натоварващо за всеки един от актьорите, но по някакъв начин правеше сцените по-добри и сериала по-популярен."

Елън Помпео, Architectural Digest, домът ѝ в Малибу и как изглежда той

На гости в дома на Елън Помпео

Актрисата показа къщата си в Малибу

В новия, 19-и сезон на сериала Помпео, която е в една от главните роли, редуцира чувствително присъствието си. От общо 22 епизода, тя взима участие едва в осем от тях. Въпреки това, Елън продължава да бъде основният разказвач. А и няма планове това да бъде последният сезон на "Анатомията на Грей".