Наскоро Чанинг Тейтъм коментира защо често се снима гол във филмите и сподели, че тренировките са част от работата му. Но покрай поредния локдаун и той се отпуска, даже качва килограми.

Чанинг Тейтъм, фитнес тренировките и защо му дават само роли, в които трябва да е гол

Чанинг Тейтъм и изкуството да се снимаш гол

Какво разказа актьорът

В късното шоу на Джими Фолън звездата от "Професия: Стриптизьор" казва, че покрай липсата на професионални ангажименти и отлагането на редица телевизионни и кино продукции той за кратко нарушава хранителния си режим и редовните тренировки.

Отпуска се и качва близо пет килограма. "През първите една-две седмици само пиех бира и карах мотор офроуд", разказва Чанинг. Но се усеща и започва отново да тренира всеки ден, като резултатът не закъснява. "Станах нов човек", уточнява актьорът.

Това не е първият път, когато Тейтъм влиза бързо във форма. От Eat This, Not That! напомнят как той успява се подготви в рамките на 10 седмици за ролята си в "Професия: Стриптизьор 2". Тогава, за да свали 25 килограма, личният му треньор Ейрин Бабаян променя драстично хранителния му режим.

"Настоявах Чанинг да се храни на всеки два часа, за да осигури на тялото си всички основни хранителни вещества, необходими за тренировките за изгаряне на мазнини и изграждане на мускули", казва Бабаян пред Daily Mail.

Диетата му включва предимно ястия, богати на протеини, като яйца, пилешко или пуешко, в комбинация със смутита и зеленчуци, но с "много малко плодове".

Естествено, не става и без упражнения. На практика актьорът тренира по цял ден. Сутринта кара велосипед по 40 км, след което прави по 100 дължини в басейна и за десерт - 25 лицеви опори или бърпита (комбинация от подскок, клякане и лицева упора).

Колко лицеви опори да правим, за да се предпазим от инфаркт

Колко лицеви опори да правим, за да се предпазим от инфаркт

Подробно изследване

И това не е всичко. По-късно през деня продължава с упражненията, но предимно с тежести. Както Бабаян казва: "Най-важното беше да няма две тренировки, които да са абсолютно еднакви."