Брус Уилис може и да е на 67 години, но новината, че слага край на кариерата си ни свари неподготвени и въобще не го очаквахме. Но в края на месец март стана ясно, че това решение е продиктувано от заболяването му.

Брус Уилис, афазия и болестта, която слага край на кариерата му

Болестта, която слага край на кариерата на Брус Уилис

Новината е съобщена от цялото му семейство

Преди няколко дни пък се появи информацията, че актьорът е подписал договор с компанията Deepcake и е дал правата лицето му да бъде пресъздавано в бъдещи филми, сериали, реклами и най-различни продукции. Така нареченият дийпфейк.

Но се оказва, че в това няма нищо вярно. В изявление до The Hollywood Reporter говорител на Брус Уилис отрича актьорът да е подписвал какъвто и да било договор с Deepcake. От дийпфейк компанията също потвърждават, че подобно споразумение няма.

Снимка 589962

Източник: GettyImages

Те дори твърдят, че "дигиталният близнак" на Уилис не може да бъде продаден, защото той е негова собственост по подразбиране. Но въпреки това през 2021 г. Deepcake създадоха дигитално подобие на Брус Уилис за целите на руската реклама на мобилния оператор MegaFon. И всичко това, без дори актьорът да е стъпвал нито в Русия, нито на снимачната площадка.

За целта е бил използван друг актьор, върху който е била приложена дийпфейк технологията, за да може крайният резултат да прилича на Брус Уилис.