"Наследници" определено се оказа едно от телевизионните събития на последните години, а многобройните награди, между които Емми за най-добър драматичен сериал, са само едно от доказателствата за това.

Брайън Кокс пък беше от хората с най-магнетичното присъствие в него - 75-годишният шотландски актьор е в ролята на патриарха на фамилията Логан Рой.

На 18 януари излизат мемоарите му Putting the Rabbit in the Hat, а в медиите вече излязоха части от книгата, които провокираха доста коментари. Като например абсолютната му непоносимост към Джони Деп, заради когото е отказал участие в "Карибски пирати".

Кокс е отхвърлил роля и в друго голямо заглавие - Game of Thrones. "Трябваше да играя крал на име Робърт Баратеон, който явно е умрял, след като е намушкан от дива свиня още в първи сезон", пише актьорът.

И допълва, че не знае много за хитовия сериал на Бениоф и Уайз и не знае дали това е бил важен персонаж. "Няма да го проверявам в Google, за да не се окаже такъв, а аз съм го отказал", пише още Кокс. И пояснява, че основната причина за решението му е била, че предложеният хонорар е бил малък.