Холивудският актьор Брад Пит днес навършва 54 години. Роден в щата Оклахома като Уилям Брадли Пит, днес той е носител на Оскар и Златен глобус с десетки роли зад гърба си.

А последните месеци около Брад Пит се шуми не заради нови творчески проекти, а заради развода му с Анджелина Джоли. Започвайки от "Боен клуб", минавайки през "Троя" и стигайки до "Изгубеният град Z", актьорът успя да се докаже професионално през годините. Сега обаче  животът му сякаш е на пауза.

Снимка 329609

Източник: GettyImages

Минал вододела на 50-те, Брад Пит понесе много обвинения и се сблъска с още повече слухове и предположения. Истината за любовта и раздялата с Анджелина Джоли е много лична и много тяхна. 

През годините актьорът е дали хиляди интервюта. Някои от изказванията му предизвикват интерес и до днес, и го описват по-добре от всяка роля или награда. Нека си припомним някои от тях навръх рожден му ден, пише brainyquote.com.

Снимка 329576

Източник: GettyImages

"Аз съм като акула. Просто продължавам напред без да спирам."

"Когато срещнете някого, само върху неговата външност ли се концентрирате? Това е само първото впечатление. Тогава срещате друг, който не хваща окото ви веднага. Но си говорите с часове и той се превръща в най-красивия човек на света. Най-великите актьорите не са тези, които наричаме секссимволи."

"Щастието се надценява много. В живота винаги трябва да има конфликт и адреналин."

"Баща ми идва от много бедно семейство. Но аз никога не съм съжалявал, защото никога не сме били в нужда. Просто защото той ни е научил да не искаме някакви неща. Той искаше да ни даде възможности да имаме по-добър живот. Такива, каквито той не е имал." 

"Едно от най-страхотните и умни неща, които съм правил, е да дам на своите деца майка като Анджелина."

"Колкото повече остаряваш, толкова по-близък със самия себе си ставаш."