В България е нещо като традиция по коледните празници цялото семейство да се събира и да се справи с цяло прасе например.

Dear Earth, Били Айлиш, Дейвид Атънбъро и как звездите ни съветват как да опазим Земята

Звездите ще спасят света

Популярни личности срещу замърсяването на Земята

В Америка пък за Деня на благодарността, който тази година беше на 25 ноември, е традиция освен хората да бъдат благодарни за всичко, което имат, на трапезата да присъства и пуйка.

Били Айлиш обаче не е много съгласна с тази традиция. Или поне не ѝ се нрави много частта с пуйката. Според People изпълнителката е публикувала снимка на стори в профила си в Instagram, с която подканва хората да преосмислят решението си дали да ядат пуйка тази година.

На снимката Айлиш е прегърнала пуйка и пише, че според нея това са едни от най-милите и нежни същества в света като цяло. Пояснява също така, че всяка година 46 милиона пуйки биват убивани заради Деня на благодарността.

Били Айлиш е наясно, че традициите трудно могат да се променят, но иска от феновете си да го имат предвид. По-рано през месеца изпълнителката заедно със известни личности като Хоакин Финикс и Рики Джарвейс подписа петиция, която настоява Джо Байдън да позволи помилваните пуйки да останат във ферми, където да могат да живеят.