Профилите на известните личности в социалните мрежи са нещо, което милиони хора по света гледат, следват и коментират, затова и преди да бъдат публикувани, всяка снимка и видео трябва да бъдат внимателно преценени. Защото понякога, дори и неволно, стават някои грешки.

Точно такъв е случаят с една от последните снимки на Бела Хадид.

В история в Instagram тя качи кадър, на който се вижда, че е вдигнала крака си, а на заден фон се забелязват два самолета. По флаговете на опашките им се разбира, че това са самолети на Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства.

Именно това неволно вдигане на крак (което правят и милиони други хора по света, когато се снимат на някое летище) се превърна в разпалена тема на дискусии. Дотолкова, че според феновете на Бела действията от нейна страна са повече от неуважителни и с расистки подбуди.

В социалните мрежи дори стана популярен хаштагът #BellaHadidIsRacist (Бела Хадид е расист), като се появиха и призиви към големи компании (като Dior и Calvin Klein), с които Бела работи, да прекратят отношенията си с модела.

Разпалиха се такива сериозни дискусии, че се наложи Бела Хадид да се извини не веднъж, а цели два пъти. Тя използва Twitter профила си, за да каже, че това е неволна грешка, която в никакъв случай не е целяла да обиди някого. Моделът призна, че докато е правила снимката, дори не е видяла самолетите на заден план, като искрено се извини на всички, които са помислили, че кадърът има някаква расистки подбуди.

"Обичам и се интересувам много от мюсюлманската и арабската страна на семейството ми. Същото важи и за всички мои братя и сестри по света. Не само изпитвам голямо уважение, но и винаги съм се опитвала да заставам зад каузите, които намирам за правилни, когато става дума за Близкия изток", допълни в своя защита Бела Хадид.

Въпреки дългите обяснения за неволната грешка и извинението, което Бела поднесе на всички свои фенове от мюсюлмански произход, много хора продължиха да пишат гневни коментари, че извинението не се приема и моделът трябва да се засрами.

Убедени сме, че следващият път, когато Бела Хадид вдигне крак, със сигурност ще обръща внимание на фона.