На 30 май принцеса Йожени стана майка за втори път. Тя и съпругът ѝ Джак Бруксбанк посрещнаха на света втория си син - Ърнест. Двамата са родители и на Огъст Бруксбанк, който навърши две годинки през февруари тази година.

Принцеса Южени и Джак Бруксбанк с нов наследник

Ново бебе в британския кралски двор

Ето коя кралска особа може да похвали с още един наследник

Пълното име на новороденото бебе е Ърнест Джордж Рони Бруксбанк, а избраните имена не са случайни. Както самата Йожени обяснява, "той е кръстен на пра-пра-прадядо си Джордж, на дядо си Джордж и на моя дядо Роналд".

И тук ни трябва малко пояснение - под първия Джордж 33-годишната принцеса има предвид крал Джордж V, дядото на покойната кралица Елизабет II. Неговото второ име е било Ърнест.

Второто Джордж идва от бащата на Джак - Джордж Бруксбанк, а Рони - от майката на дядото на Йожени по майчина линия - майор Роналд Фъргюсън. Hello ни припомнят, че принц Уилям и Кейт Мидълтън също избраха името Джордж за първородния си син.

С появата на малкия Ърнест се промени и реда за наследяване на британския престол. Най-малкият син на Елизабет II и принц Филип - принц Едуард, мина от 13-а на 14-а позиция. Престолонаследник е принц Уилям, следван от трите си деца принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луис. След тях са принц Хари и двете му деца принц Арчи и принцеса Лилибет.