Утре, 4 август, Барак Обама навършва 60 години. Очаква се на партито, което ще се състои този уикенд, да го уважат около 700 души. И всичко това на фона на нарастващите случаи със заразени с делта варианта на COVID-19.

Барак Обама, Мишел Обама и какво мисли бившата Първа дама за хобито на съпруга си

Когато Барак Обама иска да се скрие от Мишел

Всеки с номера си

Естествено, предстоящото масово струпване на хора предизвика редица коментари на неодобрение от опозиционния политически лагер, особено от страна на републиканците.

Според анонимен източник на AFP, светското събитие ще се проведе на луксозния остров Мартас Винярд, в щата Масачузетс. И ще бъдат спазени съответните указания за безопасност на Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC), най-важната здравна агенция в Щатите.

Всички гости ще трябва да бъдат ваксинирани и да покажат отрицателен тест за коронавирус. Партито ще е на открито, а в затворените помещения ще присъства "координатор на Covid", чиято роля не се уточнява, но можем да предположим.

Въпреки предприетите мерки, в социалните медии веднага се появиха коментари в духа на критиката, която отправи републиканският конгресмен Джим Джордан.

Джордан е верен симпатизант на наследника на Обама - Доналд Тръмп, и се пошегува в Twitter, че "ако това беше рожденият ден на президента Тръмп", демократите щяха да определят организирането на подобно събитие като "безразсъдно". Или да го сравнят с "убийство на хора".

Оливия Родриго, Джо Байдън, COVID-19 и кампанията на Белия дом за насърчаване на ваксинирането

За какво ще се борят Оливия Родриго и Джо Байдън

Младата звезда се среща с президента на САЩ

Настоящият държавен глава Джо Байдън, който беше вицепрезидент на Обама, не се очаква да присъства.