В последните години да бъдеш веган се превърна в нещо като мода - за това са свидетелство все повечето заведения за храна, която по никакъв начин не е получена от животни. Къде заради това, къде по здравословни или морални причини, много знаменитости също избират да са вегани. Ето най-известните от тях.

Бенедикт Къмбърбач

Британският актьор също не ползва продукти от животински произход, като това се отнася и за дрехите му.

Ариана Гранде

Снимка 416102

Източник: GettyImages

Изпълнителката на "God Is A Woman" станала веган, след като гледала документалния филм Blackfish за косатките, които се отглеждат за дресировка и забавление.

Принцеса Беатрис

Снимка 411990

Източник: GettyImages

Най-голямата дъщеря на принц Анрю и Сара Фъргюсън е веган от скоро. Това не й попречи да организира пищно парти за 31-я си рожден ден с изцяло веган кетъринг.

Люис Хамилтън

Състезателят от Формула 1 първоначално е пескатерианец, но минава изцяло на растителна диета, след като гледа поредица документални филми за месната индустрия по света.

Майли Сайръс

Певицата е веган от 2014 г. И яростен защитник на правата на животните. Има дори татуировка с емблемата на веганите - слънчоглед.

Руби Роуз

Австралийската актриса беше обявена за "Най-секси веган" през 2017 г. от организацията за етично отношение към животните РЕТА. Тя не консумира продукти от животински произход от 2013 г.

Лиъм Хемсуърт

Ако не друго, Майли може да се гордее, че е направила Лиъм Хемсуърт веган. Може вече да са разделени, но актьорът е отдаден на веган диетата, след като се е осведомил подробно за всички порочни практики при производството на месо и месни изделия.

Майли Сайръс, Лиъм Хемсуърт, раздялата им, алкохолът и изневерите

Прекалявал ли е с алкохола Лиъм Хемсуърт

Тъмни тайни от семейния им живот