Снощи, 10 февруари, се раздадоха 61-те награди Грами. Една от най-коментираните изпълнителки напоследък - Ариана Гранде, не присъства в Staples Center в Лос Анджелис.

Въпреки това, на всички ни стана ясно, че Гранде следи случващото се на сцената на музикалните награди. В профила си в Twitter изпълнителката на няколко пъти публикува моментните си и доста емоционални изблици, след което предвидливо ги изтриваше. Но не и достатъчно бързо, за да останат незабелязани.

Голямото разочарование за Гранде всъщност бе победата на Cardi B в категорията Най-добър хип-хоп албум. Това е истински прецедент в историята на наградите, защото досега жена не е печелила тази статуетка.

Снимка 405831

Източник: GettyImages

А на Ариана й се искаше и тази година традицията да продължи. И причината не е някаква вражда между изпълнителките, а фактът, че покойният бивш приятел на Гранде - Мак Милър, също бе номиниран в тази категория, но не успя да получи грамофонче посмъртно.

Изпълнителката на "God Is a Woman" пък прие доста емоционално и лично тази загуба и публикува няколко нецензурни определения в профила си веднага след обявяването на Cardi B за победителка, което накара мнозина да решат, че са адресирани именно към нея, пише People.

Роклята на Гранде за наградите Грами

Източник: Twitter / Ariana Grande

Роклята на Гранде за наградите Грами

След това Гранде лаконично се извини за думите си, но скандалът вече беше изпечен. Не заради това обаче певицата не присъстваше на церемонията по раздаването на грамитата, въпреки че имаше подготвен бляскав тоалет за целта.

Ариана Гранде, "7 Rings" и обвиненията в плагиатство

Крадла ли е Ариана Гранде

Сериозни обвинения от трима изпълнители

Малко преди музикалното събитие стана ясно, че Ариана има сериозни разногласия с продуцентите му кои парчета да изпълни. За да не се наложи да се подчини на нечия воля, певицата реши просто да не излезе на сцената. Но дори и в този случай бе много по-коментирана, отколкото присъствалите.