Анджелина Джоли и Брад Пит може и да се развеждат, но това въобще не означава, че не могат да въртят успешно общ бизнес. 

Анджелина Джоли, Брад Пит и как е започнала връзката им

Как Анджелина Джоли съблазни Брад Пит

Някои подробности за началото на връзката им

През 2008 г. двамата купиха имението Миравал в южния френски департамент Вар. То с площ 500 хектара, 50 от които - лозя. И, естествено, започнаха да произвеждат вино, и по-точно - розе.

Сега става ясно, че бившите съпрузи са взели и друго решение - да правят и шампанско розе.

Според Wine Spectator magazine, имението притежавано от Анджелина Джоли и Брад Пит, заедно с местната винаро-лозарска фамилия Perrin, влиза в съдружие с производителя на шампанско Pierre Péters, за да основат специална марка розе. Това ще бъде и единствената фирма в областта Шампан, която ще произвежда шампанско розе.

Снимка 447064

Източник: GettyImages

Изданието пише, че в началото ще бъдат произвеждани само по 10 хиляди бутилки на година. След време пък броят им няма да бъдат надвишава повече 25 хиляди годишно.

Според ръководителя на имението на Анджелина Джоли и Брад Пит - Родолф Петерс, целта е да се постигне възможно най-високо качество при производството на розе. Гарант за последното е именно опитът на фамилията Перен и имението Миравал. 

По проекта може и да се работи вече няколко години, но все още не се знае кога новото шампанско ще се появи на пазара.

Анджелина Джоли и BBC My World - предаването за децата и фалшивите новини

Новата мисия в живота на Анджелина Джоли

Ето с какво се захваща актрисата