Месеци след като загуби срещу Джони Деп, Амбър Хърд подaва жалба до съда на Вирджиния. Искането й е за отмяна на решението или за изцяло нов процес по мащабното дело за клевета срещу бившия й съпруг.

Амбър Хърд, имотът Yucca Valley в Калифорния и защо актрисата е принудена да го продаде

Когато Амбър Хърд няма друг избор

Отчаяните времена изискват отчаяни мерки

От Daily Mail научаваме, че 36-годишната Хърд е подала жалбата си миналия месец. В нея твърди, че изключването на някои от бележките от терапията, по време на която съобщава, че е малтретирана от Деп, е довело до несправедлив процес. Същите бележки бяха отхвърлени от съдията от Вирджиния Пени Азкарате.

През юни Амбър Хърд беше осъдена да изплати на 56-годишния Джони Деп 10 милиона долара - присъда, постановена след като неговият правен екип успешно аргументира, че статията на Хърд във Washington Post, в която тя обвини бившия си съпруг в домашно насилие, е клевета.

Снимка 598274

Източник: GettyImages

Хърд не назова публично Деп в материала, но като се има предвид статусът и известността им, беше очевидно кого има предвид по отношение на историята й на предполагаемо малтретиране.

Сега, в документ от 68 страници, датиран от края на ноември, адвокатите на Хърд пишат, че съдът "неправомерно е попречил на журито да разгледа няколко случая, в които Хърд е докладвала за малтретирането на Деп на медицински специалист".

"Ако не бъде отменено изключването от първоинстанционния съд на доклади за домашно насилие от медицински специалисти, това ще направи по-трудно за други жертви на насилие да докажат тормоза, упражняван над тях, и вероятно ще ги възпира да надигнат глас и да се защитят", продължават адвокатите.

Снимка 598273

Източник: GettyImages

В документите се споменава, че ако подобно решение бъде оставено, несъмнено ще има смразяващ ефект върху други жени, които искат да говорят за насилието, включващо влиятелни мъже.

"Този случай също така никога не трябваше да бъде разглеждан, защото друг съд вече беше заключил, че Деп е малтретирал Хърд многократно", пишат адвокатите на Хърд, като се позовават на решението на Върховния съд на Обединеното кралство по отделно дело за клевета, заведено от Деп. 

Нейният правен екип, чийто членове адвокати са различни от тези, които я представляваха по време на процеса, твърди също, че процесът, проведен във Феърфакс, Вирджиния, е трябвало да бъде в Калифорния, където женената двойка е живяла заедно.

Снимка 598272

Източник: GettyImages

Вирджиния е "напълно неоснователно място без връзка с Деп или някаква смислена връзка с неговите твърдения", гласи документът.

Правният екип на Деп подаде и жалба по делото, твърдейки, че единственото обвинение за клевета срещу Хърд, по което той беше осъден, е "погрешно". Неговите адвокати пишат в своята документация: "Категорично благоприятната присъда на журито и за трите клеветнически изявления, посочени в жалбата му, напълно оправдаха г-н Деп и възстановиха репутацията му."

Амбър Хърд, Джони Деп и поредният ход на актрисата срещу бившия ѝ съпруг

Новият ход на Амбър Хърд срещу Джони Деп

Актрисата не се отказва

И двете обжалвания ще бъдат разгледани от група съдии. В зависимост от това кой правен екип е останал разочарован от решението, Деп или Хърд могат след това ще отнесат въпроса до Върховния съд на щата.