Отдавна знаем, че FIFA 23 е последният футболен симулатор, който EA Sports ще създадат с това име. И спокойно можем да кажем, че е краят на една ера. Но няма място за сантименталности, защото сме сигурни, че скоро ще видим още и по-добри игри.

FIFA, EA Sports и преминуването на футблния симулатор на EA Sports FC

Краят на FIFA (каквато я познаваме) идва тази есен

Готви се голяма промяна

Но няма как да не обърнем внимание на FIFA 23 и един прецедент. Всеки футболен фен, който си пада по видео игрите, знае, че всяка година излизат класации на играчите с най-висок рейтинг. И през последните години сме свикнали в челото да виждаме неизменно Кристиано Роналдо и Лео Меси.

Но тази година първото място не принадлежи на нито един от двамата. Нито на Неймар, нито на Килиан Мбапе или който и да било друг футболист, а на жена. Оказва се, че Алексия Путеяс e с най-висок рейтинг в цялата игра, пише ESPN.

Носителката на Златната топка при жените може да се похвали с 92 рейтинг във FIFA 23. Зад нея остават Лео Меси, Кевин де Бройне, Карим Бензема и Килиан Мбапе с 91 рейтинг. Но за съжаление клубният ѝ отбор Барселона не е включен в играта, защото са налични само женските отбори от Англия и Франция.

Но всеки футболен фен ще може да разбере на какво е способна Путеяс в играта, защото тя ще бъде включена в женския национален отбор на Испания. И понеже споменахме вече Кристиано Роналдо, трябва да кажем, че неговият рейтинг във FIFA 23, която ще бъде пусната в продажба от 29 септември, ще бъде 90, което го нарежда чак на осмо място.