Александър Зверев може би преживя най-емоционалната седмица в живота си. След като в неделя взе поредната титла, при това на родна земя в Кьолн, няколко дни по-късно немският тенисист от руски произход се сблъска и с две събития, които засягат личния му живот.

Бившата му приятелка Бренда Патеа, с която се раздели в края на лятото, обяви, че е бременна в 20 седмица с детето му.

27-годишният немски модел обаче заяви, че не търси съвместно попечителство на детето и ще го отгледа сама.

Ден по-късно в социалните медии имаше "включване" от друго бивше гадже на Зверев. Олга Шарипова обвини 23-годишният тенисист в домашно насилие. Тя описва случка от миналата година в Ню Йорк, когато той се е опитал да я задуши с възглавница след кавга. "Беше ме страх за живота ми," я цитират в сайта tennis.com.

Зверев отговори и на двете новини в един пост, който публикува в профилите си в Twitter и Instagram. "Ще ставам баща на 23 и нямам търпение да се среща с детето си. Макар с Бренда да не сме заедно, имаме добри отношения и ще поема отговорностите си като баща."

"Обвиненията на бившата ми приятелка Олга Шарипова много ме натъжават. Познаваме се от деца и сме преживели много заедно. Много ми е мъчно, че тя прави подобни изявления, защото те просто не отговарят на истината," написа настоящият номер 7 в световния тенис.