На 8 юни се навършиха две години от смъртта на Антъни Бурдейн - бохем, кулинар, готвач, пътешественик и може би най-добрият разказвач на истории за връзката между храната, културата и хората.

Поводът да си спомним отново за него е по-радостен, тъй като от 2019 г. 25 юни е обявен за Ден на Антъни Бурдейн.

Това стана по инициатива на Ерик Рипер и Хосе Андрес - едни от най-известните шеф-готвачи в света и близки приятели на Бурдейн. Двамата избраха датата на рождения му ден, за да призоват всеки, който иска да сподели спомените си за него в социалните мрежи с хаштаг #BourdainDay.

Да се надяваме, че и тази година хаштагът ще продължи да набира все по-голяма популярност и милиони хора по света ще го използват, за да изразят любовта и начина, по който предаванията на Антъни Бурдейн са успели да ги докоснат и да променят живота им.